Herrlaget

Vinst mot Bollnäs


Hammarby vann på söndagseftermiddagen sin femte träningsmatch, nu mot Bollnäs i Göransson Arena. Siffrorna stannade vid 6-4 till de grönvita, efter 4-2 i halvtid. Bajens mål gjordes av Jesper Jonsson 2, och ett vardera av Kasper Milerud, Rolf Larsson, Kalle Mårtensson och David Pizzoni Elfving.

 

Efter debaclet (15-5) mot SAIK i samma arena för halvannan vecka sedan måste det ha känts bra för killarna att inhösta den här vinsten, även om det bara handlade om träning. Bollnäs saknade visserligen viktiga spelare – skadade Patrik Nilsson och därtill Per Hellmyrs och Ville Aaltonen – men är ändå ett starkt lag som kräver en bra prestation för att betvinga. I Bajen saknades Klasse Nordström, och både Calle Rutqvist och Rolf Larsson har varit sjuka i veckan och kunde spela men inte gå för fullt hela matchen.

 

Årets upplaga av Bajen har under far och son Pasjkins ledning satsat på ett tätt försvarsspel och träning för stark och snabb skridskoåkning i 90+ minuter. I söndagens match betalade det sig. Försvarsspelet var mycket bra och tillät bara Bollnäs att göra ett enda spelmål. Och flertalet grönvita mål var resultatet av snabba och snygga anfall. Hela laget gjorde en bra match, även om våra tre landslagsspelare Hedberg, Gilljam och Jonsson stack ut lite extra.

 

Matchen var ju ett slags genrep inför Svenska Cupen som börjar på fredag och vinsten borde ha stärkt moral och självtillit inför försäsongens första tävlingsmatcher.

 

/Rune Premfors


En kommentar till Vinst mot Bollnäs

  1. Kallegubben skriver:

    Sensationellt bra!
    Inte lätt att bli klok på årets bajennivå.
    Men nu kan man i alla fall våga vara optimistisk?

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se