Herrlaget

Tränare Rosendahl om försäsongen


Den gemensamma försäsongsträningen för Hammarby Bandys herrlag är i full gång, och hemsidan har hört med nye huvudtränaren (och gamle Hammarby-ikonen) Göran ’Rosa’ Rosendahl om vad som är på gång.

 

Nu när du har lärt känna laget lite närmare, vad tycker du om killarna?

-Det är en väldigt bra trupp, homogen och proffsig i alla avseenden. När jag var i Hammarby började vi försöka bygga en stabil lagkultur, och nu kan jag konstatera att man har kommit mycket långt med detta. Man är mycket långt framme i Bandy-Sverige, som jag känner det.

 

-Jag hade och har förstås mina idéer om vad som kan utvecklas i Hammarbys spel, men jag diskuterar allt med spelarna innan vi ändrar saker. VI lär oss tillsammans vad som kan funka.

 

Hur har ni lagt upp träningen nu under försäsongen?

-Först ska jag säga att ett viktigt ledord för mig är att kvaliteten i träningen avgör hur bra ett lag blir i seriespelet. Man får inte tumma på kvaliteten. Samtidigt får man inte köra på under försäsongen så att det sliter för mycket på spelarna. De har det ofta kämpigt nog med jobb, familj och all träning. Det gäller att hitta en nivå där de kan utvecklas och samtidigt bygga upp energin och lusten att spela.

 

-Vi kommer förstås att spela ett antal träningsmatcher med början den 26 augusti mot Tillberga och vi kommer delta i både Svenska Cupen och World Cup. (Se särskild artikel!). Och vi har bokat in Relitahallen i Uppsala för träningar på stor is. Men här har vi varit ganska återhållsamma.

 

Kommer ni att pröva nya positioner för spelare under försäsongen?

-Ja, det blir en del av det. Men inte så mycket, och utgångspunkten blir oftast vad vissa spelare har sagt att de kan tänka sig att pröva. Ni som följer laget får se vad vi testar. Vi är annars överens om att försöka få till lite mer spets i laget.

 

Ganska många bandybajare anser att vi genom tappet av Patrik Nilsson blir för tunna framåt – vem ska göra Puttes alla mål?

-Patrik är Patrik och honom har vi förstås inte kunnat ersätta. Jag tror inte – men skulle förstås inte ha något emot det – att någon spelare kommer att göra 50 kassar i Elitserien. Flera får göra de målen. Vi har ju flera bra anfallare och dessutom riktigt bra och målfarliga mittfältare. Jag tror inte att vi totalt sett behöver bli mindre målfarliga än förra säsongen.

 

-Jag vill tillägga att min ambition som tränare också är att utveckla spelarna individuellt. Att utveckla lagspelet är förstås viktigt, men det är också att förbättra och ta till vara de olika spelarnas spetskompetenser. Då både vinner vi och kan spela en riktigt underhållande bandy på Zinken.

 

/Rune Premfors


En kommentar till Tränare Rosendahl om försäsongen

  1. Kallegubben skriver:

    ”De har det ofta kämpigt nog med jobb, familj och all träning. Det gäller att hitta en nivå där de kan utvecklas och samtidigt bygga upp energin och lusten att spela.”

    Första gången man hör någon tränare beröra ett ouppmärksammat f-u-n-d-a-m-e-n-t
    i svensk bandy. Vi litar på din klokskap, Rosa. Din resurshantering kommer att leda långt. Ty ingen vet bättre än du hur man med vilja, kunskap och självinsikt kan gå förbi sina egna gränser!

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se