Föreningen

Tellus tränare Peter Rönnqvist inför derbyt


Inför det historiska elitseriederbyt mellan Hammarby och Tellus fick vi en intervju med Tellus huvudtränare Peter Rönnqvist. Peter har bland annat en bakgrund som assisterande herrlagstränare i Bajen, och också som tränare för klubbens ungdomslag.

 

peter_ronnqvist_tellus

 

Hur tycker du er första elitseriesäsong varit hittills, Peter?

– Vi har lärt oss fantastiskt mycket på den korta tid som gått. Jag är överraskad att gruppen har kunnat utvecklas så mycket. Vi har visserligen tagit in flera nya spelare, inte minst från Hammarby, men alla har höjt sig till den nivå som krävs för spel i Elitserien.

– Vi kunde ju inte tro att vi skulle ha fyra poäng vid den här tidpunkten, och framförallt inte att vi skulle ha spelat så många jämna matcher som vi gjort. Det är egentligen bara i andra halvlek borta mot Vänersborg som vi faller ur ramen. Annars har vi lyckats bra, särskilt i defensiven, och vi har kunna äga boll mycket mer än vi väntat oss. Vi har också kunnat kontra en del, även om offensiven som helhet inte är lika stark.

 

Tycker du någon spelare sticker ut i sin utveckling?

– Jag tycker det är fantastiskt att se en spelare som Marcus Enander. Han är född 1997, och kommer hit och tar en startplats som högerhalv i ett elitserielag. Det är riktigt starkt gjort.

 

Ni mötte Hammarby i en träningsmatch i september. Hur var det?

– Vi gjorde en riktigt bra match – den slutade ju 4-3 till Hammarby. Sedan är vi medvetna om att Hammarby saknade Patrik Hedberg och framförallt offensiv kraft eftersom Adam Gilljam, Jesper Jonsson och ett par andra inte spelade.

 

Hur går det på fredag, tror du?

– Det blir förstås en jättetuff match på en helt annan nivå än en träningsmatch. Hammarby är ju ett slutspelslag och där är inte vi ännu. Men Elitserien är jämnare än de flesta tror. Om de bästa lagen har en dålig dag kan de sämre lagen mycket väl hota och kanske vinna en enskild match. Vi får försöka vara starka i defensiven och äga mycket boll och sedan göra mål på kontring. Jag tror det blir en spännande derbymatch, inför förhoppningsvis mycket folk på Zinken.

 

Vem eller vilka av spelarna i Tellus tycker du Zinkenpubliken ska kolla särskilt på?

– Det måste vara vår målvakt, Kimmo Kyllönen! Han är ju finsk landslagsmålvakt och är en världsmålvakt. Han tar allt som går att ta och ofta lite till, och han är oerhört viktig för oss.

 

/Rune Premfors


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se