Notiser

Stockholmsprofiler numera även världsmästare


De båda Stockholmsprofilerna i landets ungdomsbandy Lucas Dalin och Benjamin Elfving, båda med förflutet i Hammarby Bandy, bidrog starkt till att Sveriges kunde vinna världsmästerskapet för P17 i Uljanovsk.

 

 

I finalen besegrades Ryssland med 4-2 inför 3 126 åskådare i Volga Sport Arena.

 

Lucas började i Hammarby redan som knatte i skridskoskolan 2008 och var därefter med sin fina skridskoteknik och stora spelförståelse P01:s stora spelmotor på mittfältet. Ungdomsåren i föreningen kröntes med ett fantastiskt SM-guld i P16 2017. Idag studerar Lucas vid bandygymnasiet i Edsbyn.

 

Benjamin fostrades i Gustavsbergs IF och det stod tidigt klart att han skulle komma att bli en mycket framgångsrik bandymålvakt. Möjligen har morbror David bidragit med ett par kloka ord på vägen? Med sitt förståndiga och mogna rörelsemönster mellan stolparna utstrålar Benjamin det lugn som karaktäriserar de riktigt stora målvakterna. Även Benjamin krönte sina ungdomsår i Stockholmsbandy med ett SM-tecken för P16 2017 då han hade anslutit till Hammarbys framgångsrika P01:or. Idag studerar Benjamin vid bandygymnasiet i Sandviken.

 

Kansliet får tag på en nyss hemkommen Lucas Dalin för ett kort pratstund.

 

Vi inleder med en klassiska sportfråga , det är väl lika bra att du vänjer dig vid den, hur känns det?

-Helt fantastiskt, ren och skör glädje. Att få avsluta en så fantastisk resa med ett guld är så oerhört kul, speciellt med det här gänget. Jag har inte bara fått minnen för livet, kompisar också. En resa jag sent kommer glömma.

 

Hur var det att spela för landslaget?

-En stor ära helt klart, men också lite ett kvitto på att man gör något rätt inom bandyn. Att representera Sverige under ett bandy vm i Ryssland är stort och fantastiskt lärorikt. Att få möta och spela med världens bästa ungdomar är en möjlighet man ska ta vara på bästa sätt. Vi var väl lite mindre än 100 spelare med som deltog, och alla vi fick känna på proffslivet i Ryssland, och satan va kul det var.

 

Hur tycker du att ni hanterade turneringen?

-Vi öppnade väldigt starkt mot kazakerna, vilket var fantastiskt skönt. Därefter hade vi väl lite av turneringens bottennapp mot Norge, men jag tror att den matchen var väldigt viktig för oss, lite av en väckarklocka. Både i fredagens och lördagens matcher kom vi verkligen upp i nivå, och vi visade att vi var bäst när det gäller. Samtidigt är det alltid som det är i Ryssland, vad som helst kan hända när som helst, allt ifrån mat till bussresor och skador, och att vi skötte det bra var nog en viktig pusselbit till guldet.

 

Vad finns att säga om finalen?

-Fantastisk start från vår sida, eller ja, hela första halvlek var perfekt utförd. Vi vågade hålla i bollen och spela vårt spel och en ledning i halvtid var absolut välförtjänt. I andra fick vi backa hem mycket och försöka försvara oss mot den ryska pressen. Vi smällde in en hörna en liten bit in, och då kände man att det skulle mycket till om ryssarna skulle vända matchen. Resten av matchen var ren uppoffring från oss, och när slutsignalen ljöd var lyckan obeskrivlig. En perfekt match helt enkelt!

 

Vilket är det starkaste minnet från äventyret borta i Uljanovsk?

-Självklart guldet i sig, men det mäktigaste minnet måste jag nog säga var precis när vi gled ut på isen inför finalen. Över 3000 ryssar kokade uppe på läktaren och jag kände bara hur nervositeten kom. Men allt släppte vid matchstart och vi bara ångade på. Måste också nämna tystnaden i arenan när vår målvakt och min kompis Benjamin Elfving räddade straffen i andra halvlek, man hade nog hört en nål falla vi det tillfället!

 

Hemsidan tackar stolt för sig och lyckönskar de båda fina ungdomarna all framgång i sina fortsatta bandykarriärer.

 

/Johan Norin


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se