Damlaget

Oavgjort för Hammarbys damer


Det var ett brandskattat Rättvikslag, som kom till Zinkensdamm. De var exakt 10 utespelare, när de lämnade Rättvik. Men en spelare blev sjuk under resan. Därför spelade de hela matchen med en spelare mindre.

 

Hammarby tog direkt kommandot med bra spel. Först gjorde Sanna Rinnbäck mål på en retur, varpå Sofie Zachrisson ökade på med ett långskott. Tyvärr upphörde det fina spelet, och övergick i en hel del slarv. Därmed släpptes Rättvik in i matchen. Hammarby kunde dock gå till halvtidsvila med en liten, men ändock ledning.

 

Direkt i andra halvlek kunde Hammarby öka på sin ledning genom Sofie Zachrisson, och allt verkade lugnt. Istället släppte man åter igen in Rättvik i matchen, och plötsligt var ställningen 4-4. Det märktes att Rättvikspelarna blev trötta av att hela matchen vara en färre. Ideliga efterslängar och därmed utvisningar blev resultatet. Hammarby hade då många chanser att avgöra matchen, men bollen ville inte i mål. Ett tag var Hammarby fyra spelare fler än Rättvik. Mot slutet av matchen lyckades Ester Wirgin göra 5-4 på hörna. Men i absolut sista övertidsminuten kunde Rättvik kvittera.

 

Hammarby var klart bättre än Rättvik, och borde ha vunnit. Men Hammarbys målvakt Wilma Askwall hade märkbart svårt att ta Rättviks långskott. Det var ju lite snöyra, som försämrade sikten. Fyra av Rättviks mål såg inte otagbara ut. Domarinsatsen vill jag helst inte kommentera, men domare Ola Wållringer borde nog ha nytta av att bl.a. studera hörnor.

 

Matchstatistik:

Hammarby – Rättvik 5-5 (3-2)

1-0 Sanna Rinnbäck (07)

2-0 Sofie Zahrisson (11)

2-1 Olivia Rustas (21)

3-1 Emma Dalin (35)

3-2 Matilda Ingvarsson (41)

4-2 Sofie Zachrisson (47)

4-3 Carin Åsentorp (52)

4-4 Matilda Ingvarsson (56)

5-4 Ester Wirgén (81)

5-5 Olivia Rustas (94)

 

Hörnor: 12-8

Utvisningar: 0-40

/Ulf Hansson


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se