Damlaget

Läget i Hammarby Bandy


Här kommer en lägesrapport från Hammarby Bandy.

 

Ekonomi

Efter förra årets stora negativa resultat i Hammarby Bandy AB har arbetet pågått med att ta fram en plan för hur vi ska rätta till de problem vi har med ekonomin.

 

Det är gamla ekonomiska problem som tynger oss och vi har bland annat varit tvungna att hantera poster i balansräkningen som inte har med själva verksamheten att göra. Det handlar framförallt om avskrivning av goodwillvärden samt kvittningsmöjligheter av skatter. Vi har Elitlicens för denna säsong, samtidigt för vi  en dialog med Elitlicensnämnden för att säkerställa vad som krävs av oss inför nästa säsong.

 

Parallellt arbetar vi med att återställa aktiekapitalet i Hammarby Bandy AB, vilket är helt nödvändigt för den fortsatta verksamheten. För att klara det arbetar vi med flera intäktsskapande ben samt en kostnadsjakt i verksamheten.

 

Vi kommer att vidta alla åtgärder som krävs för att nå en ekonomi i balans detta år. Styrelse och ledning jobbar intensivt med att finna möjliga lösningar på dessa utmaningar. Det finns en balanserad plan för verksamhetsåret med rimliga förväntningar på intäkter och kostnader. Vi ska klara av att hantera våra gamla synder, gör vi det ser framtiden ljus ut för Hammarby Bandy.

 

Vad arbetar vi med nu.

 

Sponsorförsäljning

Införsäljningen av sponsorer pågår och vi ligger före förra årets resultat just nu Men det räcker inte, vi måste öka takten för att kunna nå de resultat som är nödvändiga.

 

Hemmamatcher

Våra hemmamatcher ska återigen bli folkfester på Zinken. Vi har en arbetsgrupp som arbetar med att utveckla matcharrangemangen. Se till att sluta upp på matcherna. Det kommer att bli kul att titta på nya fräscha Hammarby Bandy i vinter.

 

Swishinsamling

Det har också startats en insamling via Swish som kommer att pågå under säsongen där alla kan vara med och hjälpa till. På vår hemsida finns information om insamlingen.

 

Bandyns dag

Bandyns dag ska bli en manifestation där vi samlar alla krafter vi kan och där alla i Hammarbyfamiljen har möjlighet att hjälpa till. Bandyns dag den 22 januari är ett viktigt datum. Som samarbetspartner till Hammarby Bandy är det ett enkelt sätt att stödja klubben. Är ni intresserade av att vara med i samband med Bandyns dag, hör av er till oss på kansliet.

 

Kan vi uppbåda alla Hammarby krafter som finns så ska vi nå de mål som krävs, men det är hårt arbete och engagemang som gäller de närmaste tre månaderna.

 

Organisation

Styrelsen i Hammarby Bandy AB har förstärkts och består nu av 7 personer. Vi har fått in ännu mer kompetens och bredd  i styrelsen och det finns ett stort engagemang i ovanstående frågor.

 

Vi har också anställt en ny VD/Klubbchef som har varit på plats sedan den 8 augusti, vilken tillsammans med övriga på kansliet arbetar för fullt med förberedelserna för säsongen som kommer.

 

I övrigt ser vi över organisationen för att säkerställa att vi ska kunna leverera det som förväntas av oss som förening.  Behovet är fortsatt stort av ideella krafter något som vi inte skulle klara oss utan. Vill ni på något sätt hjälpa till , hör då av er till oss.

 

Sportsligt

Herrarnas a-lag är mitt i försäsongen och första turneringen närmar sig, Svenska Cupen i Lidköping 30 sept-2 okt. Truppen tränar på bra och är i dagsläget skadefri.

 

Den senaste träningsmatchen vann vi mot Bollnäs med 6-4, bitarna börjar falla på plats för laget och våra tränare.

 

Damernas a-lag gör en nysatsning som ska bli väldigt kul att följa. Med flera intressanta nyförvärv så ser vi fram emot säsongen som kommer. Hur långt kan damlaget nå?

 

På ungdomssidan så har vi många lag i spel kommande vinter. Bandyskolan växer och antalet barn och ungdomar som spelar bandy i vår förening ökar. För våra barn och ungdomar är brist på isyta den stora utmaningen, här är naturligtvis den nya bandyhallen och andra tillkommande isytor av stor betydelse för framtiden.

 

Bandyhall

Bandyhallen kommer att byggas på Gubbängens IP. Det blir en träningshall och inte en matcharena för vårt A-lag herrar. Matcherna kommer att spelas på Zinken.

 

På Gubbängen kommer även en ny isyta utomhus att byggas, det arbetet har startat och planeras vara klar till i vinter.

 

Prognosen för byggstart av Bandyhallen är våren 2017 och beräknas vara klart till säsongen 2018/19. Det kommer att vara en viktig pusselbit i Hammarby Bandys framtid.

 

Sammanfattningsvis kan vi säga att vi har en stark tro på Hammarby Bandys framtid, sportsligt ser det väldigt intressant ut för både herrar och damer och ungdomsbandyn växer vilket är mycket glädjande.

 

Den stora utmaningen är ekonomin i föreningen, här måste vi med gemensamma krafter klara av denna säsong på ett bra sätt, det är helt nödvändigt för Hammarby Bandys framtid.

 

Hammarby Bandy


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se