Herrlaget

Klar seger mot Tillberga


Under de senaste fem försäsongerna har Hammarby inlett träningsmatchandet under fyra mot Tillberga – undantaget var 2012. Den första matchen, 2010, slutade oavgjort (4-4), och de följande har alla slutat med Hammarbyseger: 4-6 (2011), 3-6 (2013) och nu senast på tisdagskvällen med klara 1-7 (1-4).

 

IMG_7273

 

Tidigare matcher har åtminstone periodvis varit mål- och spelmässigt jämna. Tisdagskvällens match var ingendera. Hammarby dominerade från början till slut. Om Hammarby nu mötte ett svagare Tillberga, eller om Bajen var starkare i år än tidigare är omöjligt att säga med säkerhet. Säkert var i alla fall att de grönvita genomförde en imponerande försäsongspremiär.

 

IMG_7371

 

Som sig bör tidigt på försäsongen testade båda lagen olika idéer för spel och positioner. Hammarbys mest synliga test var placeringen av Robin Sundin i en mer offensiv roll till höger på mittfältet (med Jesper Jonsson som högerhalv). Alla skadefria spelare fick annars ordentligt med speltid. Målvakterna Patrik Hedberg och Filip Berglönn fick varsin halvlek, liksom anfallarna Markus Kumpuoja och Jonas Enander.

 

Efter matchen fick hemsidan en kort pratstund med en till synes nöjd Göran Rosendahl:

 

Hur vill du sammanfatta matchen, Göran?

-Matchen gick ungefär som förväntat. Mycket var bra, och annat var ganska rostigt. Jag tycker vi var numret större än Tillberga, men det ska vi ju också vara.

 

Samtliga sju mål gjordes av mittfältare. Kommentar?

-Det har jag inte tänkt på, men en viktig förklaring är att så här tidigt på säsongen bygger vi spelet bakifrån och det blir inte så många framspelningar till anfallare. Jag är övertygad om att det kommer. Vi vill allmänt försöka spetsa till vårt spel, och att alla ska göra mål.

 

/Rune Premfors

 

TB Västerås – Hammarby 1-7 (1-4)

0-1   Adam Gilljam (7)

0-2   Robin Sundin (33)

0-3   Stefan Erixon (38)

0-4   David Pizzoni Elfving (40)

1-4   Robin Andersson (42)

—————————————–

1-5   Adam Gilljam (56)

1-6   David Pizzoni Elfving (61)

1-7   David Pizzoni Elfving (70)

 

Publik: 87

Hörnor: 9-7

Utv-min: TB Västerås 1×10; Hammarby 1×10

 


3 kommentarer till Klar seger mot Tillberga

  1. Christer skriver:

    Härligt! Skön start på säsongen, nu börjar vi ladda inför fortsättningen ,vi alla som älskar detta underbara bandygäng!

  2. Hasse skriver:

    Hur många kommer att åka till svenska cupen i bandy i Lidköping? Var där förra året och såg mycket bandy för en rimlig penning och med perfekta arrangemang i den fina bandyhallen. Jag ska dit i år igen. Säsongspremiären lovar gått för cupen och för resten av säsongen också.

  3. Kallegubben skriver:

    Rosa, varför inte bara säga som du sagt tidigare: vi har offensiva mittfältare som måste vara en del av anfallet och gärna får göra 7 mål per match varje omgång!

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se