Föreningen

Jonas Enander har vuxit i Tellus


Jonas Enander gick från Hammarby till Tellus inför årets säsong. I Tellus har han fått en större roll och mer speltid. Han ser fram mot att möta sina gamla klubbkamrater på Zinken.

 

jonas_enander

 

Hur känns det att möta Hammarby på Zinken?

– Det skall bli kul att möta Bajen, det är inte viktigare match än någon annan. Två poäng är lika mycket värda vilket lag man än möter. Det skall bli kul att spela borta hemma. Vi är ju lillebror. Vi har noll press på oss. Men Hammarby är nog nervösa, det är ju en måste-match för dem.

 

– Jag har många kompisar i Hammarby, som Robban, Jeppe och andra, så det skall bli kul att spela mot dem.

 

Hur tycker du att det gått så här långt för Tellus?

– Resultatmässigt är det helt ok. Poängmässigt har det gått lite över förväntan, men vi kunde haft fler poäng. Spelmässigt finns det en del att förbättra.

 

Vilken är den bästa insatsen under säsongen?

– Jag är inte supernöjd med en hel match. Men de första 25 minuterna mot Edsbyn på Zinken (förlust med uddamålet) var nog det bästa vi spelat. Och så vann vi borta mot Tillberga (3-5), det var starkt. Och i Uppsala hämtade vi upp 1-3 till 3-3.

 

Vad var det som gjorde att du valde Tellus?

– Jag var inte redo att lämna Stockholm, jag har vuxit upp och har många kompisar här. Och jag kände att Tellus hade en kul grej på gång.

 

Vad har du för roll i laget?

– Jag skall ligga där framme och peta in några bollar, men också jobba i defensiven. Jag har framförallt fått en större roll i laget, och mycket mer speltid än i Hammarby. Hammarby har ju landslagsspelare som tar för sig mer. Och Bajen är ju en etablerad storklubb. Personligen har jag tagit flera kliv framåt i år.

 

Och så har ni fått ett omklädningsrum också?

– Jo, det var ett jättelyft, det lyfte nog laget med 50 procent. Det var jobbigt att kajka runt med grejorna till garage eller hockeyomklädningsrum.

 

Finns det några nyckelspelare i Tellus?

– Tellus är framför allt ett lag. Men målvakten, Kimmo Kyllönen, räknar jag som topp tre i världen. Han lyfter ju hela laget.

 

Vad gör du vid sidan om bandyn, intressen?

– Jag jobbar hos Sportamore, på lagret i Spånga. Sportamore är en internetshop för träningskläder, jackor och golfutrustning. Det är fler och fler som hittar dit.

 

/Sten Haase


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se