Föreningen

Johan Hannegård – talang på landslagsäventyr


Ett av Hammarby Bandys största framtidslöften är uttagen till P15-landslaget.
 
Hemsidan fick en pratstund med P16-lagets tränare, Fredrik Lindberg, som berättar om den offensiva mittfältaren Johan Hannegård som är fostrad i klubben.
 

 
Vi gratulerar Johan Hannegård till landslagsplatsen. Vad säger du om hans säsong?
 
– Johan har gjort en bra säsong. Han är en av spelarna som har gjort flest mål i serien och ligger bakom mycket i anfallsspelet. Som spelare är han väldigt ambitiös och målmedveten. En kille som alltid ger allt, både på matcher och träningar. Johan har tagit stora kliv den här säsongen och blivit starkare fysiskt.
 
Hur länge har han spelat för Hammarby, och vad tror du om hans framtid?
 
– Sedan han var fem, sex år och började i bandyskolan. Johan är en egen produkt och gått genom alla led (född 2002). Jag skulle säga att han är ett av föreningens största framtidslöften. Jämförbar med när Kasper Milerud slog igenom i 1995-kullen. Om Johan vill spelar han med A-laget om några år. Redan nästa säsong tror jag han är redo att börja träna med grabbarna. Framtiden är ljus.
 
Vill du beskriva honom som spelare och människa?
 
– Han har ett stort driv som få andra har. Johan ger alltid det lilla extra. Och är en talang i allt han håller på med. I skolan är han duktig och framtidsplanen är att bli jurist och kanske flytta till USA. Sedan är han extremt talangfull även i andra sporter, som friidrott och fotboll. Han utmanar sig själv och vill hela tiden bli bättre. Det finns inga spärrar. Johan är dessutom social och göra andra spelare bättre. Han har alla egenskaper för att bli en framtida A-lagsspelare.
 
Även Hammarby-spelaren, Olof Götselius, är reserv på hemmaplan.
 
(Sverige kommer möta Finland i två landskamper helgen 3-5- februari. En match spelas i Finland och en i Sverige)
 
/Fredrik Wiberg


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se