Damlaget

Information från damlaget


Det råder fortsatt mycket oklarheter kring säsongen för Hammarby Bandys Damlag, här är den information vi kan delge kring hur situationen ser ut just nu.

 

Under försäsongen inträffade en rad händelser som bland annat gjorde att flera spelare lämnade laget och att vi såsmåningom tvingades ta beslutet att dra oss ur Elitserien. Kärnan av det som var vårt utvecklingslag förra säsongen är kvar och har på ett fantastiskt vis samlat kraft och gjort en hel del lovande värvningar för att istället satsa på en säsong i Allsvenskan.

 

Dessvärre har vi i nuläget inte spelplats i någon serie. Vi erbjöds en plats i Damallsvenskan Södra (huvudsakligen med lag på Västkusten), baserat på att det där fanns en vakans efter Skirö som tagit plats i Elitserien. På grund av de långa avstånden för ett Stockholmslag till de övriga lagen i denna serie och givet de förutsättningar vi har den här säsongen med tanke på sena avhopp gjorde vi bedömningen att det skulle vara omöjligt för oss att ställa upp ett lag i Allsvenskan Södra. Flera spelare har av olika skäl inte möjlighet att följa med på alla långa bortamatcher i den serien och det ställer därför krav på ett mycket större spelarunderlag än vi har den här säsongen.

 

I Damallsvenskan Norra är resorna rimligare, och det innebär dessutom att vi i mycket större utsträckning kan låta fler flickspelare spela med oss.

 

Vi för dessutom diskussioner kring ett samarbete med Elitserieklubben Söråker, både för våra spelare att få möjlighet till matchning på en högre nivå och för spelare från dem att utvecklas hos oss i Allsvenskan. Detta samarbete kan bara genomföras om vi spelar i norra serien.

 

Förutom oss är det lika många lag i den södra respektive norra serien.

 

Hammarby Bandy har önskat att få spela i Damallsvenskan Norra men fick tyvärr nej från bandyförbundets tävlingskommite.

 

Vi har överklagat beslutet till förbundsstyrelsen och väntar nu på svar från dem. Vi har förståelse för att det besked vi fått grundar sig rådande regelverk men vår förhoppning är att förbundsstyrelsen ser till de större värden som finns i att behålla fler flick- och damspelare i sporten och i så fall ändrar beslutet. Vi har försökt göra det så tydligt som möjligt vilka negativa konsekvenser det skulle ha för hela dam- och flickbandyn om ett lag läggs ner. Risken är mycket stor att det dröjer många år framöver innan Hammarby lyckas etablera ett damlag igen om vi inte kommer till spel den här säsongen.

 

Vi har varit i kontakt med samtliga berörda lag i Damallsvenskan Norra och fått mycket positiv respons, vilket såklart är ett ovärderligt stöd nu när det är så kort varsel för att göra nödvändiga planeringsändringar om vi får en plats i serien.

 

Vår utgångspunkt har hela tiden varit, och är fortfarande, att det ska lösa sig med spelplats och vi tränar vidare med samma ambition som tidigare. Tjejerna och ledarna gör ett imponerande jobb som trots krismöte efter krismöte tar sig samman och fokuserar på nästa steg, nästa passning, nästa skär, nästa backintervall.

 

Hammarby Bandy Dam


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se