Herrlaget

Herrlaget: Träningsmatch mot Bollnäs


På söndag eftermiddag, med matchstart kl 15.00, spelar Hammarby sin femte träningsmatch under denna försäsong. Motståndare är klassiska Bollnäs och lagen möts i Göransson Arena i Sandviken.  Matchen är också Bajens sista innan det under nästa helg blir dags för Svenska Cupen i Lidköping.

 

Bollnäs är naturligtvis ett topplag. Laget slutade förra säsongen trea i Elitserien och nådde ända till semifinal i slutspelet, där man dock förlorade med 1-3 i matcher mot Villa Lidköping. Hammarby vann bortamatchen i grundserien mot det orangeblå hälsingelaget (1-4), men förlorade präktigt i hemmamatchen på Zinken (2-7). Lagen möttes också för ganska precis ett år sedan i en träningsmatch (också i Göransson Arena), och den vanns av Bollnäs med 4-2.

 

Bollnäs bedöms bli minst lika vassa i år. Det som länge har ansetts som lagets svaga punkt, anfallet, förbättrades klart redan förra året genom värvningen (läs: köpet från Vetlanda) av Christian Mickelsson. Genom årets uppmärksammade värvning av ingen mindre än Patrik Nilsson måste laget anses ha rått bot på sin största brist. Den offensiva kraften står nu inget lag efter, utom möjligen Sandviken.

 

Patrik Nilsson började också riktigt bra i sitt nya lag, med två mål i Bollnäs första träningsmatch mot självaste mästarna VSK – och som man vann med 3-2. Tyvärr har Nilsson senare åkt på en fraktur i ena handen och beräknas vara borta omkring en månad från allt spel.

 

Efter premiären mot VSK har Bollnäs spelat en träningsmatch mot SAIK och två tävlingsmatcher inom ramen för ”Champions Cup” – en turnering som intressant nog har omvandlats till ”Hälsinge-DM”… Mot SAIK slutade matchen 5-5, detta efter att Bollnäs legat under med 5-2 efter en dryg timmes spel, men sedan studsat tillbaka och nått oavgjort. Matcherna i ”DM” resulterade i en knapp vinst mot Broberg (2-1, segermålet inskjutet av Mickelsson i förlängningens sista minut) och en klar förlust i finalen mot hemmalaget Edsbyn som vann med 7-3.

 

Matchen på söndagseftermiddagen får möjligen lite extra krydda av att lagen faktiskt möts snart igen, nämligen nästa lördag i gruppspelet i Svenska Cupen. Kan kanske vara bra för våra grönvita hjältar att sätt sig i respekt inför den matchen!

 

/Rune Premfors


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se