Damlaget

Hammarby Dam lägger ner elitsatsningen


Hammarby Dam kommer i år inte komma till spel i Elitserien. Truppen är halverad jämfört med föregående år och under de förutsättningar går det inte att elitsatsa.

 

Det är tyvärr många som har valt att inte fortsätta med bandy på grund av de dåliga träningsförutsättningarna som finns i Stockholm samt att tiden inte räckt till när alla jobbar eller pluggar.

 

Hammarby jobbar för tillfälligt stenhårt på att få till en trupp så att vi kan komma till spel i norra allsvenskan med gamla spelare som egentligen slutat samt yngre spelare från Stockholmsområdet.

 

Om vi inte lyckas etablera ett lag i allsvenskan kommer Stockholms dam/flickbandy tyvärr försvinna under en väldigt lång tid vilket vore ytterst tråkigt då vi har cirka sjuttio stycken tjejer i de yngre lagen och i vår populära bandyskola.

 

Hammarby Bandy

 


3 kommentarer till Hammarby Dam lägger ner elitsatsningen

 1. Julia Ahlborg skriver:

  Himla synd att det inte blir något elitlag i år. Dock känns situationen lite felvinklad/missuppfattad här. Den största andelen av spelarna som ska försöka köra på vidare i allsvenskan är faktiskt spelare som är kvar i Hammarby dam-bandy, och de flesta spelade huvudsakligen i det allsvenska laget förra året samt hade flera matcher med elitlaget. Den största andelen av de som har lämnat Hammarbys damlag i år är inte pga att de har lagt skridskorna på hyllan, men för att de har valt att satsa vidare i andra klubbar.
  Vi kommer kämpa vidare och hoppas på en ljus bandyframtid i Hammarby trots allt!

  (Läs mer på @bajendam’s sista inlägg på instagram)

 2. Magnus Hagström skriver:

  Kämpa!

 3. Magnus Alfredsson skriver:

  Vi hoppas ni behöver speaker och matchsekreterare även i allsvenskan? Vi kommer om ni behöver oss.
  // Magnus & Kjelle

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se