Damlaget

Hammarby Dam besegrade Sandviken


Hammarbys damlag vann sin första träningsmatch med 3-2, i halvtid 2-0. Matchen spelades i Göransson Arena, och Sandvikens damlag stod för motståndet. Hammarbys mål gjordes av Malin Helgman, Anna Widing och Linnea Larsson. Hemsidan fick tag i huvudtränare Mikael Dahlsten i spelarbussen efter matchen.

 

Grattis till segern, Micke!

-Tack. Det fanns mycket bra att ta med från matchen. Hammarby dominerade spelet hela matchen utom de sista tio minuterna. Vi hade bud på fler målchanser och borde vunnit med ett par mål.

 

Vem stod i mål?

-Det var Linda Odén som stod i mål idag, Maria Thorén var på bröllop. Det är roligt att ha två så bra målvakter i laget. Linda var jätteduktig och räddade bland annat en straff.  Hon visade verkligen vilken kvalitet hon har.

 

Sandviken har ju värvat två ryska landslagsspelare, hur vad de?

-Innan matchen var våra tjejer lite oroliga. Men med vårt försvarsspel så kom de ingenstans.

 

Var det några spelare som utmärkte sig extra idag?

-Det var många som var duktiga,. Alla vill vara med i spelet. Men Sofie Zachrisson som libero var riktigt, riktigt bra, Linda också förstås. Men framför allt var det var en riktigt bra laginsats.

 

Hur fungerade samspelet med en så ny trupp?

– Vi har många nya spelare och nytt spelsystem. Det är jättesvårt att hitta och lära känna varandra, men tjejerna gjorde det jättebra. Det är kul att de tror på det de gör. Det gäller att hitta sina roller, men vi hade riktigt bra lösningar.

 

-Det är vanligt i tjejbandyn att man tar emot en passning och så åker bollen iväg ett par meter. Det såg vi inget av idag. Men vi behöver öva mer på stor bana.

 

När är nästa träningsmatch?

-Nästa söndag möter vi Skutskär i Relitahallen, Uppsala. Matchen startar 16.00.

 

/Sten Haase


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se