Herrlaget

Första träningsmatchen: Tillberga – Hammarby


På tisdagskvällen, med matchstart klockan 19.10, spelar Hammarbys herrlag sin första träningsmatch. TB Västerås, eller Tillberga som man är mer känd som, har upprepat sin goda vana att tidigt på försäsongen bjuda in Bajen till match i ABB Arena Syd. Hemsidan kommer att rapportera från matchen i både ord och bild, men laget skulle förstås uppskatta om många Bajenfans tar sig till Västerås för att se matchen!

 

På måndagseftermiddagen, strax innan isträningen på Zinken-rinken fick hemsidan en intervju med tränare Rosendahl.

 

Ni var på träningsläger i helgen på Rönneberga Kursgård på Lidingö. Hur var det?

– Vi fick den här möjligheten genom Birgitta Lönegård – som ju är vd på Rönneberga och nyvald ledamot av Hammarby Bandy AB:s styrelse. Det är ju en otroligt bra anläggning i en fantastisk miljö och med ett spa av högsta klass som vi kunde utnyttja.

 

– Det var ingen vila precis. Det var ett slags avstamp där vi körde hårt med kvalificerad fysträning, mycket teori och nyttigt prat om ledar- och spelarroller.

 

Imorgon kväll är det dags för en första träningsmatch mot Tillberga. Vad har ni för förväntningar på den?

– Det är första gången vi går på stor is den här försäsongen så det vore fel att pröva för mycket. Vi vill komma igång, hitta ytor och börja med sånt som vi ska bygga vidare på. Så vi har bestämt vissa nyckelvarianter både defensivt och offensivt som vi vill testa.

 

Hur ser truppen ut?

– Alla som inte är skadade kommer att vara med. Det betyder att Kasper Milerud och Samuel Helmerson inte spelar på grund av mindre skador. Någon ytterligare är osäker.

 

/Rune Premfors


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se