Damlaget

Första damsegern


Det var en riktig laginsats som bärgade säsongens första seger för våra tjejer. Trots tidig uppstigning och långväga bortamatch klarade laget av att prestera på en bra nivå. 

 

Matchinledningen var jämn med ett högt pressande Kalix. Det var mot ett samlat försvarsspel där hela Hammarbylaget deltog så det gav inte mycket utrymme för hemmalaget. Försvarsklippan Jonna Nyman styrde matchen igenom försvaret klokt och lyfte långt när så behövdes. 

 

Anfallsmässigt stack Hammarby upp med fina uppåkningar men kom i detta skede av matchen inte till några riktigt farliga avslut eftersom den sista passningen uteblev eller inte riktigt hittade rätt. Det var ganska chansfattigt fram till att Sofie Forsman petade in 1-0 för Hammarby på en av många chanser efter en hörna i 20:e minuten. Resterande del av halvleken blev mållös. Kalix ägde lite mer boll men hade fortsatt svårt att komma till avslut.

 

Den andra halvleken startade hemmalaget bäst och Hammarbytjejerna inklusive duktiga Wilma Askwall i målet fick jobba hårt för förhindra en kvittering. Närmare än en missad straff kom inte Kalix innan spelmotorn Sofie ”Zacke” Zachrisson i 60:e matchminuten gick på ett kraftfullt genombrott och distinkt satte 2-0 för Hammarby.

 

 

Trots att Hammarby nu såg starkast ut med bl a snygga framspelningar signerade Emma Dalins fina spelsinne och Esther Wirgéns fart och teknik som ständigt oroade, kunde Kalix reducera. Men bara tre minuter senare, i 71:a minuten, utökade Hammarby ledningen till 3-1 genom dagens gladaste målskytt Hilma Roos. Hon slog vaket in bollen efter att Kalix misslyckats med att få bort den ur eget straffområde. Otroligt energiske Julia Ahlborg gjorde sen en riktigt snygg genomåkning och fick iväg ett bra skott. Målvakten klarade att rädda men snabbe Tove Eriksson höll sig påpassligt framme på returen och rakade in bollen.

 

På stopptid kom ett tröstmål för Kalix efter en bra individuell prestation av duktige Tanja Illarionova.

 

Trötta men lyckliga Hammarbytjejer jublade vid slutsignalen. De vann välförtjänt tack vare en uppoffrande laginsats av precis alla tjejer och ett klokt taktiskt spel förmedlat av matchcoach Kristian Milerud och spelande tränaren Zacke.

 

Lördag den 12 januari kl 16.15 spelas nästa hemmamatch på Zinken. Kom gärna då och stötta detta positiva och härliga lag – det är de förtjänta av!

 

/ Anders Malmqvist


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se