Damlaget

Bra start för damerna i Härnösand


Söndag 18/11 spelade Hammarby Bandy Dam omgång 3 i Damallsvenskan norra. Även denna gång på bortaplan. Första halvlek slutade 2-0 till hemmalaget men var den i särklass bästa laginsatsen hittills i år av Hammarby-tjejerna. Wilma storspelade i målet och tjejerna böjd på mycket fint positionsspel i försvaret, bra markeringsarbete och ett samlat lag som spelade runt bra när vi själva hade boll. I andra halvlek blev vi mer pressade, kom ur position och hann inte med i hemjobbet ordentligt.

 

Två av matchens mål kom till på straff. Flera av målen i andra på snabba och skickliga skott utifrån när vi tappade markeringar i mitten. I andra halvlek hade vi också en tendens att hålla boll lite för länge, vända ur för sent och lägga svåra passningar på sista tredjedelen av planen.

 

Generellt med matchen är vi nöjda med att vi tagit ett rejält kliv vad gäller det fysiska spelet. Härnösand är ett tufft spelande lag med vi stod upp mycket bra mot det och vågade gå in ordentligt i närkamperna. Slutresultat: 6-0.

 

Hammarby drabbades av några lättare skador i matchen men räknar med att alla är åter i fullt spel till hemmapremiären på söndag 25/11.

 

Matchens Hammarby-lirare:
Maja Irstam och Tove Eriksson 

 

Matchstatistik:

Härnösand D – Hammarby D 6-0 (2-0)

1-0 Sandra Timan (10)

2-0 Bea Juutinen (17)

3-0 Tora Uebel (56)

4-0 Sandra Timan (60)

5-0 Sandra Timan (70)

6-0 Lina Modig (83)

 

Publik: 45

Hörnor: 11-0

Utvisningar: 0-30

 

/Damlaget


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se